www.facebook

Sturgeon Friendly Caviar

0

Úvod


23.10.2019

Milé dámy,

je mi potěšením pro vás pravidelně připravovat tento seriál o anti-agingové péči o pleť. Boj proti předčasnému stárnutí pleti je výzvou, se kterou se potýkáme všechny bez výjimky, a stejně tak je i prioritou kosmetologického a dermatologického výzkumu. Kudy se ubírá věda, které ingredience obstály v náročných studiích a které mají potenciál stát se novým kolagenem a kyselinou hyaluronovou?

Mojí misí je vám přinést exkluzivní náhled pod pokličku výzkumu, který dnes vytváří kosmetické produkty budoucnosti a podělit se s vámi o rady odborníků.

Co se v mládí naučíš aneb proč začít co nejdříve

 

Vzpomínám si, když jsem si ve dvaceti letech kupovala v nejmenovaném obchodě pěstící sérum a výživný noční krém. Prodejní asistentka se na mě udiveně podívala a řekla: ,,Ale slečno, nejste na tyto produkty příliš mladá? Vždyť žádné vrásky nemáte. Co budete dělat ve čtyřiceti?“ Tenkrát jsem si neuvědomila, že jsem se stala objektem jednoho z velmi rozšířených kosmetických mýtů, a sice, že kosmetiku ,,proti vráskám“ mám používat teprve, až když si nějaké vrásky najdu, jinak by si na ně moje pleť mohla vybudovat jakousi imunitu. Ještě že jsem vždy byla tvrdohlavá.

Dnes je již jiná doba a osvěta naštěstí udělala své. Dermatologové totiž doporučují s anti-agingovou péčí začít již po vašich dvacetinách! Právě tehdy se na pleti mohou začít projevovat první příznaky poškození vlivem slunečního záření a u některých z nás i mimické vrásky. Přestože je věk jenom číslo, pamatujte, že preventivní přístup se v péči o pleť skutečně vyplatí. A mimochodem – anti-agingová péče by se neměla týkat pouze obličeje. Zvláštní péči je potřeba věnovat i dalším exponovaným partiím, krkem a dekoltem počínaje, hřbety rukou konče. Můj tip: kdykoliv vám ve dlaních zbyde obličejový produkt, vetřete ho do jedné ze jmenovaných zón, uděláte jim tím dobrou službu a navíc zužitkujete váš produkt beze ztrát.

ČESKÝ KAVIÁR?

Pro výrobu kosmetiky Českýkaviar(Czech Caviar) se využívá výhradně extraktu z jiker jeseterů chovaných přímo na fakultní farmě ve Vodňanech, která patří pod Jihočeskou Univerzitu. Způsob získávání jiker je však přelomový a inovativní hlavně v tom smyslu, že ponechává při jejich získání ryby (jikernačky) naživu. Díky tomu máme právo užívat označení Sturgeon Friendly Caviar, neboli „Kaviár přátelský k jeseterům“.

JAK SE VYRÁBÍ ČESKÝ KAVIÁR?

Díky dlouholetému výzkumu, se vědcům na Fakultě rybářství a ochrany vod z Jihočeské univerzity podařilo vymyslet nový způsob získávání kaviáru, aniž by se ryba musela usmrtit. K jeho výrobě na fakultě se používají především jikry jesetera sibiřského (Acipenser baerii) nebo jesetera malého (Acipenser ruthenus) a také nejznámějšího druhu Vyza Velká(Běluga), v budoucnu se ale přidají i další druhy. Jikry z jikernačky se získávají velmi šetrnou metodou jako při umělém výtěru a následně je pomocí speciální technologie, založené na fyzikálním procesu a využití kuchyňské soli, přemění na prvotřídní kulinářský produkt. Vzhledem k tomu, že jikernačky nejsou během tohoto procesu usmrceny, používáme jako hlavní motiv ochranné známky našeho kaviáru spojení: kaviár přátelský k jeseterům – Sturegon Friendly Caviar.

Za rok se na fakultě vyrobí přibližně 30-40 kilogramů Sturgeon Friendly kaviáru. Celý proces je přísně tajný. To jakým způsobem výroba probíhá, ví jen hrstka zasvěcených odborníků.

CO JE TO KAVIÁR?

Kaviár, přesněji řečeno černý kaviár, jsou mírně nasolené jikry jeseterovitých ryb, které se získávají z pohlavně dospělých samic – jikernaček – v období krátce před výtěrem. Kromě přelomového získávání jiker z jikernaček na Vodňanské fakultě se ve většině případů doposud kaviár získával velmi nevybíravou metodou. Ryba je zabita, její vaječníky vyňaty a z nich se separují jednotlivé jikry, které se dále promývají, solí a balí. Tento způsob byl pro rybu fatální. Protože jsou jeseteři dlouhověké ryby, dosahují pohlavní dospělosti v závislosti na druhu ve věku 5–25 let. Tak dlouhou dobu je nutné čekat, než získáte jikry pro výrobu kaviáru, což vysvětluje i relativně vysokou cenu kaviáru na trhu.

ÚČINNOST KAVIÁRU

V čem tkví tajemství kaviárové kosmetiky:
Kaviár pokožku revitalizuje, regeneruje a zpomaluje proces stárnutí. Kromě těchto vlastností také hluboce hydratuje a dodává pokožce energii a svěžest. Kaviárového extrakt, obsahuje vitaminy A a D, které pomáhají s likvidací vrásek, dále také minerály pro zpevňující účinek a v neposlední řadě také nenasycené omega-3 mastné kyseliny.

Používáním přípravků s výtažkem kaviáru výrazně zpomalíte proces stárnutí a chráníte pleť před degenerativními účinky.

Kaviárový extrakt obsahuje všechny komponenty důležité pro nově vzniklý život. Právě tyto látky se z čerstvého kaviáru šetrně separují a ve vysoké koncentraci až 0,5% z celkového objemu (oproti konkurenčním a cenově nesrovnatelným produktům) přidávají do unikátních new age produktů kosmetické značky Českýkaviar. Právě tyto látky dokáží regenerovat vaší položku a dodají jí pevnost a elasticitu.

Garantováno dlouholetým vývojem Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

 
 
ČeskyEnglish
0
 

Kontaktní údaje

Divišova 136/12, 40502 Děčín 4
IČ: 07043716
DIČ: CZ07043716


+420 775 134 147

© Sturgeon Friendly Caviar