www.facebook

Sturgeon Friendly Caviar

0

O nás


 

O nás


Společnost Ceskykaviar.cz s.r.o. je výhradním a exkluzivním prodejcem produktů s ochranou známkou Sturgeon Friendly Caviar kosmetiky pod značkou CZECH CAVIAR-ČESKÝ KAVIÁR  vyvinutých dlouholetým výzkumem Fakulty rybářství a ochrany vod pod Jihočeskou Univerzitou v Českých Budějovicích.

Rozhodli jsme se spojit s univerzitou a zajistit tak kvalitní a silnou distribuci úžasných kosmetických produktů značky ČESKÝ KAVIÁR  nejen v ČR, ale i v dalších zemích EU a Světa a to včetně Číny. Nejvíce nás oslovilo a zaujalo právě inovativní získávání základní suroviny, kaviáru, který je z jikernaček extrahován bez nutnosti samotnou rybu zabít. Díky tomu vychází produkty z označení Friendly-přátelské k rybám. V dnešním světě je pro nás tento faktor ochrany přírody a spojení s univerzitou hlavním důvodem, proč jsme chtěli začít distribuovat kosmetiku pod značkou ČESKÝ KAVIÁR. Univerzita si ponechala roli výrobce, s tím, že společně budeme pracovat na rozšíření portfolia produktů, a to včetně řady pánské kosmetiky. My v CESKYKAVIAR.cz s. r. o. se staráme výhradně o obchod, marketing a distribuci. Zatím se naše kosmetika a další produkty budou výhradně objevovat na našem vlastním e-shopu www.ceskykaviar.cz a www.czechcaviar.eu s tím, že následně budeme informovat na našich sociálních sítích a webu o další plánované distribuci.

Prozatím je naše spojení s Jihočeskou univerzitou spíše řekněme výjimkou v ČR, ale jdeme tak po linii něčeho naprosto standardního v rámci světa, kdy je běžné, že se soukromý subjekt spojí právě s univerzitou a uchopí obchodně příležitost něčeho, co vymyslela, eventuálně vyvinula právě univerzita. Tento model je dle našeho názoru prospěšný oběma stranám jak ekonomicky, tak i z hlediska šíření dobré pověsti.

Navíc kromě již zmíněného zásadního atributu v podobě šetrnosti k samotným rybám, která je pro nás zásadní, bereme a vnímáme samotnou univerzitu jako záruku kvality výroby následných produktů z kaviárového extraktu.

 

 

ČESKÝ KAVIÁR?

Pro výrobu kosmetiky Českýkaviar(Czech Caviar) se využívá výhradně extraktu z jiker jeseterů chovaných přímo na fakultní farmě ve Vodňanech, která patří pod Jihočeskou Univerzitu. Způsob získávání jiker je však přelomový a inovativní hlavně v tom smyslu, že ponechává při jejich získání ryby (jikernačky) naživu. Díky tomu máme právo užívat označení Sturgeon Friendly Caviar, neboli „Kaviár přátelský k jeseterům“.

JAK SE VYRÁBÍ ČESKÝ KAVIÁR?

Díky dlouholetému výzkumu, se vědcům na Fakultě rybářství a ochrany vod z Jihočeské univerzity podařilo vymyslet nový způsob získávání kaviáru, aniž by se ryba musela usmrtit. K jeho výrobě na fakultě se používají především jikry jesetera sibiřského (Acipenser baerii) nebo jesetera malého (Acipenser ruthenus) a také nejznámějšího druhu Vyza Velká(Běluga), v budoucnu se ale přidají i další druhy. Jikry z jikernačky se získávají velmi šetrnou metodou jako při umělém výtěru a následně je pomocí speciální technologie, založené na fyzikálním procesu a využití kuchyňské soli, přemění na prvotřídní kulinářský produkt. Vzhledem k tomu, že jikernačky nejsou během tohoto procesu usmrceny, používáme jako hlavní motiv ochranné známky našeho kaviáru spojení: kaviár přátelský k jeseterům – Sturegon Friendly Caviar.

Za rok se na fakultě vyrobí přibližně 30-40 kilogramů Sturgeon Friendly kaviáru. Celý proces je přísně tajný. To jakým způsobem výroba probíhá, ví jen hrstka zasvěcených odborníků.

CO JE TO KAVIÁR?

Kaviár, přesněji řečeno černý kaviár, jsou mírně nasolené jikry jeseterovitých ryb, které se získávají z pohlavně dospělých samic – jikernaček – v období krátce před výtěrem. Kromě přelomového získávání jiker z jikernaček na Vodňanské fakultě se ve většině případů doposud kaviár získával velmi nevybíravou metodou. Ryba je zabita, její vaječníky vyňaty a z nich se separují jednotlivé jikry, které se dále promývají, solí a balí. Tento způsob byl pro rybu fatální. Protože jsou jeseteři dlouhověké ryby, dosahují pohlavní dospělosti v závislosti na druhu ve věku 5–25 let. Tak dlouhou dobu je nutné čekat, než získáte jikry pro výrobu kaviáru, což vysvětluje i relativně vysokou cenu kaviáru na trhu.

ÚČINNOST KAVIÁRU

V čem tkví tajemství kaviárové kosmetiky:
Kaviár pokožku revitalizuje, regeneruje a zpomaluje proces stárnutí. Kromě těchto vlastností také hluboce hydratuje a dodává pokožce energii a svěžest. Kaviárového extrakt, obsahuje vitaminy A a D, které pomáhají s likvidací vrásek, dále také minerály pro zpevňující účinek a v neposlední řadě také nenasycené omega-3 mastné kyseliny.

Používáním přípravků s výtažkem kaviáru výrazně zpomalíte proces stárnutí a chráníte pleť před degenerativními účinky.

Kaviárový extrakt obsahuje všechny komponenty důležité pro nově vzniklý život. Právě tyto látky se z čerstvého kaviáru šetrně separují a ve vysoké koncentraci až 0,5% z celkového objemu (oproti konkurenčním a cenově nesrovnatelným produktům) přidávají do unikátních new age produktů kosmetické značky Českýkaviar. Právě tyto látky dokáží regenerovat vaší položku a dodají jí pevnost a elasticitu.

Garantováno dlouholetým vývojem Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

 
 
ČeskyEnglish
0
Měna
 

Kontaktní údaje

Divišova 136/12, 40502 Děčín 4
IČ: 07043716
DIČ: CZ07043716


+420 775 134 147

© Sturgeon Friendly Caviar