www.facebook

Sturgeon Friendly Caviar

0

Kaviár

ČESKÝ KAVIÁR?

Pro výrobu Sturgeon Friendly Caviar kosmetiky se využívá výhradně extraktu z jiker chovaných přímo na fakultní farmě ve Vodňanech, která patří pod Jihočeskou Univerzitu. Způsob získávání jiker je však přelomový a inovativní hlavně v tom smyslu, že ponechává při jejich získání ryby (jikernačky) naživu.

CO JE TO KAVIÁR?

Kaviár, přesněji řečeno černý kaviár, jsou mírně nasolené jikry jeseterovitých ryb, které se získávají z pohlavně dospělých samic – jikernaček – v období krátce před výtěrem velmi nevybíravou metodou. Ryba je zabita, její vaječníky vyňaty a z nich se separují jednotlivé jikry, které se dále promývají, solí a balí. Doposud se kaviár získával tímto způsobem, který byl pro rybu fatální. Protože jsou jeseteři dlouhověké ryby, dosahují pohlavní dospělosti v závislosti na druhu ve věku 5–25 let. Tak dlouhou dobu je nutné čekat, než získáte jikry pro výrobu kaviáru, což vysvětluje i relativně vysokou cenu kaviáru na trhu.

JAK SE VYRÁBÍ ČESKÝ KAVIÁR?

Díky dlouholetému výzkumu, se vědcům na Fakultě rybářství a ochrany vod z Jihočeské univerzity podařilo vymyslet nový způsob získávání kaviáru, aniž by se ryba musela usmrtit. K jeho výrobě na fakultě se používají především jikry jesetera sibiřského (Acipenser baerii) nebo jesetera malého (Acipenser ruthenus), v budoucnu se ale přidají i další druhy. Jikry z jikernačky sezískávají velmi šetrnou metodou jako při umělém výtěru a následně je pomocí speciální technologie, založené na fyzikálním procesu a využití kuchyňské soli, přemění na prvotřídní kulinářský produkt. Vzhledem k tomu, že jikernačky nejsou během tohoto procesu usmrceny, použiváme jako hlavní motiv ochranné známky našeho kaviáru spojení: kaviár přátelský k jeseterům – Sturegon Friendly Caviar.

Za rok se na fakultě vyrobí přibližně 20-30 kilogramů Sturgeon Friendly kaviáru. Celý proces je přísně tajný. To jakým způsobem výroba probíhá, ví jen hrstka zasvěcených odborníků.

ÚČINNOST KAVIÁRU

V čem tkví tajemství kaviárové kosmetiky:
Kaviár pokožku revitalizuje, regeneruje a zpomaluje proces stárnutí. Kromě těchto vlastností také hluboce hydratuje a dodává pokožce energii a svěžest. Krémy obsahují 0.5% kaviárového extraktu, v nemž nalezneme vitaminy A a D, které pomáhají s likvidací vrásek, dále také minerály pro zpvevňující účinek a v neposlední řadě také nenasycené omega-3 mastné kyseliny.

Používáním přípravků s výtažkem kaviáru výrazně zpomalíte proces stárnutí a chráníte pleť před degenerativními účinky.

Kaviárový extrakt obsahuje všechny komponenty důležité pro nově vzniklý život. Právě tyto látky se z čerstvého kaviáru šetrně separují a ve vysoké koncentraci až 0,5% (oproti konkurenčním a cenově nesrovnatelným produktům) přidávají do unikátních new age krémů SFC. Právě tyto látky dokáží regenerovat vaší položku a dodají jí pevnost a elasticitu. 

Garantováno dlouholetým vývojem Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

CO JE TO KAVIÁR?

Kaviár, přesněji řečeno černý kaviár, jsou mírně nasolené jikry jeseterovitých ryb, které se získávají z pohlavně dospělých samic – jikernaček – v období krátce před výtěrem velmi nevybíravou metodou. Proto jsou stále oblasti, kde je ryba zabita, její vaječníky vyňaty a z nich se separují jednotlivé jikry, které se dále promývají, solí a balí. Doposud se kaviár získával tímto způsobem, který byl pro rybu fatální. Protože jsou jeseteři dlouhověké ryby, dosahují pohlavní dospělosti v závislosti na druhu ve věku 5–25 let. Tak dlouhou dobu je nutné čekat, než získáte jikry pro výrobu kaviáru, což vysvětluje i relativně vysokou cenu kaviáru na trhu.

JAK SE VYRÁBÍ ČESKÝ KAVIÁR?

Díky dlouholetému výzkumu, se vědcům na Fakultě rybářství a ochrany vod z Jihočeské univerzity podařilo vymyslet nový způsob získávání kaviáru, aniž by se ryba musela usmrtit. Díky tomu fakulta začala používat ochranou známku SFC-Sturgeon Friendly Caviar: kaviár přátelský k jeseterům. Jihočeská univerzita je také jedinou legální organizací v ČR, která může vyrábět pravý černý kaviár podle mezinárodní certifikace CITES (https://cites.org/eng/node/11880). K jeho výrobě na fakultě se používají především jikry jesetera sibiřského (Acipenser baerii) nebo jesetera malého (Acipenser ruthenus), v budoucnu se ale přidají i další druhy. Jikry z jikernačky se získávají velmi šetrnou metodou jako při umělém výtěru a následně je pomocí speciální technologie, založené na fyzikálním procesu a využití kuchyňské soli, přemění na prvotřídní kulinářský produkt. Vzhledem k tomu, že jikernačky nejsou během tohoto procesu usmrceny, používá se jako hlavní motiv ochranné známky našeho kaviáru spojení: kaviár přátelský k jeseterům – Sturegon Friendly Caviar.

Za rok se na fakultě vyrobí přibližně 20-30 kilogramů Sturgeon Friendly kaviáru. Celý proces je přísně tajný. To jakým způsobem výroba probíhá, ví jen hrstka zasvěcených odborníků. Část vyrobeného kaviáru se následně používá jako základní surovina pro vznik jedinečné kaviárové kosmetiky značky CZECH CAVIAR, která díky pravosti hlavní základní suroviny a dlouholetému vývoji fakulty vyniká opravdu unikátními vlastnostmi.

ÚČINNOST KAVIÁRU

Kaviárový extrakt obsahuje všechny komponenty důležité pro nově vzniklý život. Právě tyto látky se z čerstvého kaviáru šetrně separují a ve vysoké koncentraci až 0,5% z balení 50ml (oproti konkurenčním a cenově nesrovnatelným produktům) přidávají do unikátních new age krémů značky CZECH CAVIAR. Právě tyto látky dokáží regenerovat Vaší pokožku a dodají jí pevnost a elasticitu. To je vše garantováno dlouholetým vývojem Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

V ČEM TKVÍ TAJEMSTVÍ KAVIÁROVÉ KOSMETIKY

Kaviár pokožku revitalizuje, regeneruje a zpomaluje proces stárnutí. Kromě těchto vlastností také hluboce hydratuje a dodává pokožce energii a svěžest. Krémy obsahují 0.5% kaviárového extraktu z objemu balení 50ml, v němž nalezneme vitaminy A a D, které pomáhají s likvidací vrásek, dále také minerály pro zpevňující účinek a v neposlední řadě také nenasycené omega-3 mastné kyseliny.

Používáním přípravků s výtažkem kaviáru výrazně zpomalíte proces stárnutí a chráníte pleť před degenerativními účinky.

Ne nadarmo je kosmetika s kaviárem světových značek využívána i hvězdami typu MADONNA, Jenifer Lopez, Angelina Jolie….

ČESKÝ KAVIÁR?

Pro výrobu kosmetiky Českýkaviar(Czech Caviar) se využívá výhradně extraktu z jiker jeseterů chovaných přímo na fakultní farmě ve Vodňanech, která patří pod Jihočeskou Univerzitu. Způsob získávání jiker je však přelomový a inovativní hlavně v tom smyslu, že ponechává při jejich získání ryby (jikernačky) naživu. Díky tomu máme právo užívat označení Sturgeon Friendly Caviar, neboli „Kaviár přátelský k jeseterům“.

JAK SE VYRÁBÍ ČESKÝ KAVIÁR?

Díky dlouholetému výzkumu, se vědcům na Fakultě rybářství a ochrany vod z Jihočeské univerzity podařilo vymyslet nový způsob získávání kaviáru, aniž by se ryba musela usmrtit. K jeho výrobě na fakultě se používají především jikry jesetera sibiřského (Acipenser baerii) nebo jesetera malého (Acipenser ruthenus) a také nejznámějšího druhu Vyza Velká(Běluga), v budoucnu se ale přidají i další druhy. Jikry z jikernačky se získávají velmi šetrnou metodou jako při umělém výtěru a následně je pomocí speciální technologie, založené na fyzikálním procesu a využití kuchyňské soli, přemění na prvotřídní kulinářský produkt. Vzhledem k tomu, že jikernačky nejsou během tohoto procesu usmrceny, používáme jako hlavní motiv ochranné známky našeho kaviáru spojení: kaviár přátelský k jeseterům – Sturegon Friendly Caviar.

Za rok se na fakultě vyrobí přibližně 30-40 kilogramů Sturgeon Friendly kaviáru. Celý proces je přísně tajný. To jakým způsobem výroba probíhá, ví jen hrstka zasvěcených odborníků.

CO JE TO KAVIÁR?

Kaviár, přesněji řečeno černý kaviár, jsou mírně nasolené jikry jeseterovitých ryb, které se získávají z pohlavně dospělých samic – jikernaček – v období krátce před výtěrem. Kromě přelomového získávání jiker z jikernaček na Vodňanské fakultě se ve většině případů doposud kaviár získával velmi nevybíravou metodou. Ryba je zabita, její vaječníky vyňaty a z nich se separují jednotlivé jikry, které se dále promývají, solí a balí. Tento způsob byl pro rybu fatální. Protože jsou jeseteři dlouhověké ryby, dosahují pohlavní dospělosti v závislosti na druhu ve věku 5–25 let. Tak dlouhou dobu je nutné čekat, než získáte jikry pro výrobu kaviáru, což vysvětluje i relativně vysokou cenu kaviáru na trhu.

ÚČINNOST KAVIÁRU

V čem tkví tajemství kaviárové kosmetiky:
Kaviár pokožku revitalizuje, regeneruje a zpomaluje proces stárnutí. Kromě těchto vlastností také hluboce hydratuje a dodává pokožce energii a svěžest. Kaviárového extrakt, obsahuje vitaminy A a D, které pomáhají s likvidací vrásek, dále také minerály pro zpevňující účinek a v neposlední řadě také nenasycené omega-3 mastné kyseliny.

Používáním přípravků s výtažkem kaviáru výrazně zpomalíte proces stárnutí a chráníte pleť před degenerativními účinky.

Kaviárový extrakt obsahuje všechny komponenty důležité pro nově vzniklý život. Právě tyto látky se z čerstvého kaviáru šetrně separují a ve vysoké koncentraci až 0,5% z celkového objemu (oproti konkurenčním a cenově nesrovnatelným produktům) přidávají do unikátních new age produktů kosmetické značky Českýkaviar. Právě tyto látky dokáží regenerovat vaší položku a dodají jí pevnost a elasticitu.

Garantováno dlouholetým vývojem Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

 
 
ČeskyEnglish
0
Měna
 

Kontaktní údaje

Divišova 136/12, 40502 Děčín 4
IČ: 07043716
DIČ: CZ07043716


+420 775 134 147

© Sturgeon Friendly Caviar