Český kaviár | Sturgeon Friendly Caviar

Český kaviár | Sturgeon Friendly Caviar

0

Novinky

Hadí jed místo botoxu aneb Zajímavé ingredience v kosmetice

28.05.2019

Proti černým tečkám, proti vráskám, na hydrataci, proti začervenání pleti nebo jako botox, ale bez jehel. Které ingredience v kosmetice tohle dokážou? Podívali jsme se na ty nejzajímavější!

Celý článek je k dispozici zde.

Prozeny.cz 28.05.2019


 

Tipy na valentýnské dárky, se kterými nešlápnete vedle

08.02.2019

Blíží se svatý Valentýn. Ačkoliv se jedná o svátek, který u nás nemá dlouholetou tradici, věřte, že pokud by se mělo něco oslavovat, tak je to právě láska. Nestyďte se proto své drahé polovičce vyznat city nebo ji obdarujte dárkem, který to řekne za vás.

Celý článek je k dispozici zde.

Novinky.cz 08.02.2019


 

Nový trend ve světě krásy? Kosmetika s pravým kaviárem!

22.01.2019

Pravý černý kaviár se doposud objevoval hlavně na talířích v luxusních restauracích. V poslední době se ale hojně používá i ve světě krásy, tedy v kosmetice. Není divu, výjimečné černé kuličky totiž dokáží předat pleti maximum ze svého přírodního bohatství. V čem tkví tajemství kaviárové kosmetiky.....

Celý článek je k dispozici zde.

Blesk pro ženy 22.01.2019


 

Na český i zahraniční trh se dostane pánská řada kosmetiky obsahující extrakt z kaviáru

02.12.2018

Ten poskytuje vodňanská Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity. Její zástupci a vedení v pátek podepsali smlouvu o spolupráci na tomto projektu. Kaviárový extrakt podle nich obsahuje vitaminy A a D, které pomáhají s vyhlazováním vrásek. Fakulta rybářství a ochrany vod získala před pěti lety jako první v Česku licenci na výrobu pravého kaviáru. Jikry získává ze živého jesetera. Ryba tak kaviár může produkovat několikrát za život. Fakulta má vlastní chov jeseterů určený pro tyto účely. Fakulta se věnuje aplikovanému výzkumu v řadě oborů. Kromě produktů z kaviáru například přišel na trh s projektem kapr s větším podílem omega 3 mastných kyselin.....

Celý článek je k dispozici zde.

Jihočeská TV 26.11.2018


 


Jihočeská univerzita se chlubí zajímavým projektem. Vyrábí krémy z kaviáru

02.12.2018

Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity podepíše licenční smlouvu se společností Ceskykaviar.cz s.r.o. Fakulta je jediný český výrobce pravého černého kaviáru metodou, která neusmrcuje jesetery. Společnost Ceskykaviar.cz se tak stane výhradním a exkluzivním prodejcem kosmetických produktů nové obchodní značky CZECH CAVIAR – ČESKÝ KAVIÁR.....

Celý článek je k dispozici zde.

transfera.cz 24.11.2018



 


Jihočeská univerzita se chlubí zajímavým projektem. Vyrábí krémy z kaviáru

02.12.2018

Jihočeská univerzita se už více než 25 let věnuje chovu jeseterovitých ryb. Díky tomu před několika lety začala na fakultě rybářství a ochrany vod vyrábět první pravý kaviár, navíc způsobem neškodným k rybám. Teď se pustila do výroby kosmetických produktů, které bude nově distribuovat společnost Ceskykaviar.cz.....

Celý článek je k dispozici zde.

Idnes.cz 24.11.2018




 


Jihočeská univerzita se chlubí zajímavým projektem. Vyrábí krémy z kaviáru

02.12.2018

V 90. letech začali s chovem jeseterů. Teď se na Fakultě rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity (JU) v Českých Budějovicích chlubí další zajímavostí. Z jiker jeseterů totiž vyrábí nejen kaviár, ale také kosmetiku.....

Celý článek je k dispozici zde.

Deníky 24.11.2018




 


Jihočeská univerzita spojila síly se soukromou firmou, budou vyrábět kosmetiku z jiker živých jeseterů

02.12.2018

Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity už pátým rokem vyrábí černý kaviár unikátní metodou, která využívá jikry živých jeseterů. "Klasická výroba probíhá tak, že rybu chytíte, usmrtíte a z jiker vyrobíte kaviár. My ryby nepotřebujeme zabíjet. Jikry z nich dokážeme dostat díky výtěru tak, že to ryba přežije. Tlakem na břišní dutinu z ní jikry dostaneme. Je lepší chovat rybu několik let a mít z ní další jikry a nechat ji dožít než ji zabít pro pár vajíček," říká Václav Nebeský z Jihočeské univerzity.....

Celý článek je k dispozici zde.

Hospodářské noviny 23.11.2018


 


Galavečer Miss CZECH PRESS 2017

20.11.2017

Dne 18.11.2017 jsme se zúčastnili úžasného galavečera již třetího ročníku soutěže krásy Miss CZECH PRESS. Galavečer probíhal v nádherných prostorech exkluzivního místa Klubu Lávka s úžasným výhledem na krásy Prahy. Finálového večera se účastnilo 12 nejkrásnějších dívek, které vzešly z castingu, kterého se účastnilo několik stovek soutěžících. V rámci galavečera proběhlo několik zajímavých přehlídek, uměleckých vystoupení a tím vším provázel moderátor Miroslav Šimůnek. Vítězkou se stala a titul Miss CZECH PRESS nakonec získala krásná Mirka Pikolová, 1. vicemiss se stala Tereza Bohuslavová, 2. vicemiss se stala Martina Ondrušková a titul Miss Sympatie získala Viktorie Jindrová. Je nám ctí, že naše značka kosmetiky ČESKÝ KAVIÁR byla jedním z hlavních partnerů soutěže, kdy všechny finalistky obdržely vzorky našich produktů. Vítězky pak obdržely z rukou naší marketingové ředitelky Šárky Mrázové naše speciální krémy. Těšíme se opět za rok na velice příjemný a krásný zážitek.

Děkujeme ceskykaviar.cz


 

ČESKÝ KAVIÁR?

Pro výrobu kosmetiky Českýkaviar(Czech Caviar) se využívá výhradně extraktu z jiker jeseterů chovaných přímo na fakultní farmě ve Vodňanech, která patří pod Jihočeskou Univerzitu. Způsob získávání jiker je však přelomový a inovativní hlavně v tom smyslu, že ponechává při jejich získání ryby (jikernačky) naživu. Díky tomu máme právo užívat označení Sturgeon Friendly Caviar, neboli „Kaviár přátelský k jeseterům“.

JAK SE VYRÁBÍ ČESKÝ KAVIÁR?

Díky dlouholetému výzkumu, se vědcům na Fakultě rybářství a ochrany vod z Jihočeské univerzity podařilo vymyslet nový způsob získávání kaviáru, aniž by se ryba musela usmrtit. K jeho výrobě na fakultě se používají především jikry jesetera sibiřského (Acipenser baerii) nebo jesetera malého (Acipenser ruthenus) a také nejznámějšího druhu Vyza Velká(Běluga), v budoucnu se ale přidají i další druhy. Jikry z jikernačky se získávají velmi šetrnou metodou jako při umělém výtěru a následně je pomocí speciální technologie, založené na fyzikálním procesu a využití kuchyňské soli, přemění na prvotřídní kulinářský produkt. Vzhledem k tomu, že jikernačky nejsou během tohoto procesu usmrceny, používáme jako hlavní motiv ochranné známky našeho kaviáru spojení: kaviár přátelský k jeseterům – Sturegon Friendly Caviar.

Za rok se na fakultě vyrobí přibližně 30-40 kilogramů Sturgeon Friendly kaviáru. Celý proces je přísně tajný. To jakým způsobem výroba probíhá, ví jen hrstka zasvěcených odborníků.

CO JE TO KAVIÁR?

Kaviár, přesněji řečeno černý kaviár, jsou mírně nasolené jikry jeseterovitých ryb, které se získávají z pohlavně dospělých samic – jikernaček – v období krátce před výtěrem. Kromě přelomového získávání jiker z jikernaček na Vodňanské fakultě se ve většině případů doposud kaviár získával velmi nevybíravou metodou. Ryba je zabita, její vaječníky vyňaty a z nich se separují jednotlivé jikry, které se dále promývají, solí a balí. Tento způsob byl pro rybu fatální. Protože jsou jeseteři dlouhověké ryby, dosahují pohlavní dospělosti v závislosti na druhu ve věku 5–25 let. Tak dlouhou dobu je nutné čekat, než získáte jikry pro výrobu kaviáru, což vysvětluje i relativně vysokou cenu kaviáru na trhu.

ÚČINNOST KAVIÁRU

V čem tkví tajemství kaviárové kosmetiky:
Kaviár pokožku revitalizuje, regeneruje a zpomaluje proces stárnutí. Kromě těchto vlastností také hluboce hydratuje a dodává pokožce energii a svěžest. Kaviárového extrakt, obsahuje vitaminy A a D, které pomáhají s likvidací vrásek, dále také minerály pro zpevňující účinek a v neposlední řadě také nenasycené omega-3 mastné kyseliny.

Používáním přípravků s výtažkem kaviáru výrazně zpomalíte proces stárnutí a chráníte pleť před degenerativními účinky.

Kaviárový extrakt obsahuje všechny komponenty důležité pro nově vzniklý život. Právě tyto látky se z čerstvého kaviáru šetrně separují a ve vysoké koncentraci až 0,5% z celkového objemu (oproti konkurenčním a cenově nesrovnatelným produktům) přidávají do unikátních new age produktů kosmetické značky Českýkaviar. Právě tyto látky dokáží regenerovat vaší položku a dodají jí pevnost a elasticitu.

Garantováno dlouholetým vývojem Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

 
 
ČeskyEnglish
0
Měna
 

Kontaktní údaje

Divišova 136/12, 40502 Děčín 4
IČ: 07043716
DIČ: CZ07043716


+420 775 134 147

© Český kaviár | Sturgeon Friendly Caviar