Český kaviár | Sturgeon Friendly Caviar

Český kaviár | Sturgeon Friendly Caviar

0

Noční krém

Speciální noční krém s kaviárovým extraktem je lehký noční krém na bázi moderní koncepce emulze typu w/o. Vytváří na pleti obličeje, krku a dekoltu velmi lehkou, ale účinnou pečující ochrannou vrstvu. Dá se proto použít i jako denní krém pro suchou plet’, popřípadě krém do nepříznivého počasí. Kromě speciálního kaviárového extraktu, obsahuje skvalan a tekutý vosk rostlinného původu, bambucké máslo, vitamin E, pantenol a rostlinné hydratační látky.

   

 
 

Nejprodávanější produkt v této kategorii

  1. Speciální noční krém
    849.00 KčSpeciální noční krémSpeciální noční krém s kaviárovým extraktem ( 250 mikrolitrů ) je...
  • Speciální noční krém
    Speciální noční krém

    Speciální noční krém

    Cena 849.00 Kč   
    skladem
    Speciální noční krém s kaviárovým extraktem ( 250 mikrolitrů ) je lehký noční krém na bázi moderní koncepce emulze typu w/o. Vytváří...
     
    bal
    Cena 849.00 Kč   
 
 

ČESKÝ KAVIÁR?

Pro výrobu kosmetiky Českýkaviar(Czech Caviar) se využívá výhradně extraktu z jiker jeseterů chovaných přímo na fakultní farmě ve Vodňanech, která patří pod Jihočeskou Univerzitu. Způsob získávání jiker je však přelomový a inovativní hlavně v tom smyslu, že ponechává při jejich získání ryby (jikernačky) naživu. Díky tomu máme právo užívat označení Sturgeon Friendly Caviar, neboli „Kaviár přátelský k jeseterům“.

JAK SE VYRÁBÍ ČESKÝ KAVIÁR?

Díky dlouholetému výzkumu, se vědcům na Fakultě rybářství a ochrany vod z Jihočeské univerzity podařilo vymyslet nový způsob získávání kaviáru, aniž by se ryba musela usmrtit. K jeho výrobě na fakultě se používají především jikry jesetera sibiřského (Acipenser baerii) nebo jesetera malého (Acipenser ruthenus) a také nejznámějšího druhu Vyza Velká(Běluga), v budoucnu se ale přidají i další druhy. Jikry z jikernačky se získávají velmi šetrnou metodou jako při umělém výtěru a následně je pomocí speciální technologie, založené na fyzikálním procesu a využití kuchyňské soli, přemění na prvotřídní kulinářský produkt. Vzhledem k tomu, že jikernačky nejsou během tohoto procesu usmrceny, používáme jako hlavní motiv ochranné známky našeho kaviáru spojení: kaviár přátelský k jeseterům – Sturegon Friendly Caviar.

Za rok se na fakultě vyrobí přibližně 30-40 kilogramů Sturgeon Friendly kaviáru. Celý proces je přísně tajný. To jakým způsobem výroba probíhá, ví jen hrstka zasvěcených odborníků.

CO JE TO KAVIÁR?

Kaviár, přesněji řečeno černý kaviár, jsou mírně nasolené jikry jeseterovitých ryb, které se získávají z pohlavně dospělých samic – jikernaček – v období krátce před výtěrem. Kromě přelomového získávání jiker z jikernaček na Vodňanské fakultě se ve většině případů doposud kaviár získával velmi nevybíravou metodou. Ryba je zabita, její vaječníky vyňaty a z nich se separují jednotlivé jikry, které se dále promývají, solí a balí. Tento způsob byl pro rybu fatální. Protože jsou jeseteři dlouhověké ryby, dosahují pohlavní dospělosti v závislosti na druhu ve věku 5–25 let. Tak dlouhou dobu je nutné čekat, než získáte jikry pro výrobu kaviáru, což vysvětluje i relativně vysokou cenu kaviáru na trhu.

ÚČINNOST KAVIÁRU

V čem tkví tajemství kaviárové kosmetiky:
Kaviár pokožku revitalizuje, regeneruje a zpomaluje proces stárnutí. Kromě těchto vlastností také hluboce hydratuje a dodává pokožce energii a svěžest. Kaviárového extrakt, obsahuje vitaminy A a D, které pomáhají s likvidací vrásek, dále také minerály pro zpevňující účinek a v neposlední řadě také nenasycené omega-3 mastné kyseliny.

Používáním přípravků s výtažkem kaviáru výrazně zpomalíte proces stárnutí a chráníte pleť před degenerativními účinky.

Kaviárový extrakt obsahuje všechny komponenty důležité pro nově vzniklý život. Právě tyto látky se z čerstvého kaviáru šetrně separují a ve vysoké koncentraci až 0,5% z celkového objemu (oproti konkurenčním a cenově nesrovnatelným produktům) přidávají do unikátních new age produktů kosmetické značky Českýkaviar. Právě tyto látky dokáží regenerovat vaší položku a dodají jí pevnost a elasticitu.

Garantováno dlouholetým vývojem Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

 
 
ČeskyEnglish
0
Měna
 

Kontaktní údaje

Divišova 136/12, 40502 Děčín 4
IČ: 07043716
DIČ: CZ07043716


+420 775 134 147

© Český kaviár | Sturgeon Friendly Caviar