Český kaviár | Sturgeon Friendly Caviar

Český kaviár | Sturgeon Friendly Caviar

0

Černý kaviár

  • Dostupnost: vyprodáno

    Stavy skladů

    Eshopskladem 0 ks
    na dotaz
     
  • Záruka:24 měs.
     
  • Cena:990,00 Kč
     
  •  ks 
     
     
     

    Vědcům na Fakultě rybářství a ochrany vod se ale podařilo vymyslet nový způsob získávání kaviáru, aniž by se ryba musela usmrtit. K jeho výrobě na fakultě používáme především jikry jesetera sibiřského (Acipenser baerii) nebo jesetera malého (Acipenser ruthenus), v budoucnu se ale přidají i další druhy. Jikry z jikernačky získáváme velmi šetrnou metodou jako při umělém výtěru a následně je pomocí speciální technologie, založené na fyzikálním procesu a využití kuchyňské soli, přeměníme na prvotřídní kulinářský produkt. Vzhledem k tomu, že jikernačky nejsou během tohoto procesu usmrceny, použili jsme jako hlavní motiv ochranné známky našeho kaviáru spojení: kaviár přátelský k jeseterům – Sturgeon Friendly Caviar.

    Garantováno dlouholetým vývojem Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

     
    Černý kaviár 
    Černý kaviár 
    Černý kaviár 
    Černý kaviár 
     
    Máte nějaký dotaz na tento produkt? Neváhejte a zeptejte se nás.
    *
     
     
    *

    (zadejte prosím výsledek z důvodu ochrany proti zneužití)
     

    Ostatní produkty v této kategorii

    ČESKÝ KAVIÁR?

    Pro výrobu Sturgeon Friendly Caviar kosmetiky se využívá výhradně extraktu z jiker chovaných přímo na fakultní farmě ve Vodňanech, která patří pod Jihočeskou Univerzitu. Způsob získávání jiker je však přelomový a inovativní hlavně v tom smyslu, že ponechává při jejich získání ryby (jikernačky) naživu.

    CO JE TO KAVIÁR?

    Kaviár, přesněji řečeno černý kaviár, jsou mírně nasolené jikry jeseterovitých ryb, které se získávají z pohlavně dospělých samic – jikernaček – v období krátce před výtěrem velmi nevybíravou metodou. Ryba je zabita, její vaječníky vyňaty a z nich se separují jednotlivé jikry, které se dále promývají, solí a balí. Doposud se kaviár získával tímto způsobem, který byl pro rybu fatální. Protože jsou jeseteři dlouhověké ryby, dosahují pohlavní dospělosti v závislosti na druhu ve věku 5–25 let. Tak dlouhou dobu je nutné čekat, než získáte jikry pro výrobu kaviáru, což vysvětluje i relativně vysokou cenu kaviáru na trhu.

    JAK SE VYRÁBÍ ČESKÝ KAVIÁR?

    Díky dlouholetému výzkumu, se vědcům na Fakultě rybářství a ochrany vod z Jihočeské univerzity podařilo vymyslet nový způsob získávání kaviáru, aniž by se ryba musela usmrtit. K jeho výrobě na fakultě se používají především jikry jesetera sibiřského (Acipenser baerii) nebo jesetera malého (Acipenser ruthenus), v budoucnu se ale přidají i další druhy. Jikry z jikernačky sezískávají velmi šetrnou metodou jako při umělém výtěru a následně je pomocí speciální technologie, založené na fyzikálním procesu a využití kuchyňské soli, přemění na prvotřídní kulinářský produkt. Vzhledem k tomu, že jikernačky nejsou během tohoto procesu usmrceny, použiváme jako hlavní motiv ochranné známky našeho kaviáru spojení: kaviár přátelský k jeseterům – Sturegon Friendly Caviar.

    Za rok se na fakultě vyrobí přibližně 20-30 kilogramů Sturgeon Friendly kaviáru. Celý proces je přísně tajný. To jakým způsobem výroba probíhá, ví jen hrstka zasvěcených odborníků.

    ÚČINNOST KAVIÁRU

    V čem tkví tajemství kaviárové kosmetiky:
    Kaviár pokožku revitalizuje, regeneruje a zpomaluje proces stárnutí. Kromě těchto vlastností také hluboce hydratuje a dodává pokožce energii a svěžest. Krémy obsahují 0.5% kaviárového extraktu, v nemž nalezneme vitaminy A a D, které pomáhají s likvidací vrásek, dále také minerály pro zpvevňující účinek a v neposlední řadě také nenasycené omega-3 mastné kyseliny.

    Používáním přípravků s výtažkem kaviáru výrazně zpomalíte proces stárnutí a chráníte pleť před degenerativními účinky.

    Kaviárový extrakt obsahuje všechny komponenty důležité pro nově vzniklý život. Právě tyto látky se z čerstvého kaviáru šetrně separují a ve vysoké koncentraci až 0,5% (oproti konkurenčním a cenově nesrovnatelným produktům) přidávají do unikátních new age krémů SFC. Právě tyto látky dokáží regenerovat vaší položku a dodají jí pevnost a elasticitu. 

    Garantováno dlouholetým vývojem Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

     
     
    ČeskyEnglish
    0
    Měna
     

    Kontaktní údaje

    Divišova 136/12, 40502 Děčín 4
    IČ: 07043716
    DIČ: CZ07043716


    +420 775 134 147

    © Český kaviár | Sturgeon Friendly Caviar
    ';